Κριτσίνια λαγάνας
2016-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/3/16
Κριτσίνια λαγάνας για όση λαγάνα μας έμεινε. Το ίδιο ισχύει και για την κόρα από ψωμί που τυχόν μας μένει. Τρώγονται μόλις βγουν από το φούρνο αλλά συνοδεύουν πολύ ωραία τις σούπες και τα λαδερά μας.
Συστατικά
- ½ λαγάνα
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τη λαγάνα σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα στη μέση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κάποιο άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
Βήμα 2
Βάζουμε τη λαγάνα σε μακρόστενο σκεύος και περιχύνουμε με το λάδι. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε κάθε κομμάτι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως και φυλάμε τα υπόλοιπα σε αεροστεγή συσκευασία.