Loader

Κριτσίνια με τα ντιπ τους

2013-07-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
4φλ.αλεύρι
Λίγο αλατοπίπερο
1/3φλ.λάδι
20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
1/2φλ.φέτα θρυματισμένη
1κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.ρίγανη
1/2φακελάκι μαγιά ξερή

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΝΤΙΠ
200γρ.γιαούρτι
2κ.σ.μαγιονέζα
1κ.σ.κέτσαπ
1καρότο
3αγγουράκια τουρσί
4φέτες ζαμπόν
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
3κ.σ.μαιντανό και άνιθο ψιλ/να
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥ
200γρ.γιαούρτι
1κ.σ.κάρυ
Λίγο αλατοπίπερο
1βρασμένο αυγό
1κ.σ.μαγιονέζα
2κ.σ.μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ Βάζουμε λάδι σε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Το υπόλοιπο λάδι το βάζουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο χιαρό νερό , όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μακρόστνα ή στρογγυλά κριτσίνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά και άλλα 20 στους 150 σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία. ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΝΤΙΠ Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χυπάμε. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χησιμοποιήσουμε. ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥ Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χυπάμε. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χησιμοποιήσουμε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ Βάζουμε σε πιατέλα τα κριτσίνια ή σε ποτήρι με μεγάλο χείλος και τριγύρω τα ντιπάκια. Κρασάκι , μπυρίτσα και καλή παρέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *