Κροστίνι με ψητά μαρινάτα καλαμαράκια
2016-03-04- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/3/16
Κροστίνι με ψητά μαρινάτα καλαμαράκια για ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως ή ότι θέλουμε, αφού ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας, τρώμε και πίνουμε από νωρίς.
Συστατικά
340gr. Καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
Χυμό από 1 lime
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
4-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ lime
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Μαρινάρουμε πρώτα τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κάρυ, το χυμό lime, τις 2 κουταλιές από το λάδι και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Ανακατεύουμε και φυλάμε στο ψυγείο από 1-2 ώρες μέχρι και όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Την επόμενη ανακατεύουμε το μαρούλι με το χυμό lime και το μισό λάδι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, τις φυλάμε στην άκρη και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Βήμα 4
Ακουμπάμε τη μαρουλόσαλάτα σε πιατέλα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το ψημένο ψωμί. Μοιράζουμε τα καλαμαράκια πάνω στο ψωμί και διασκορπίζουμε μπόλικο μαϊντανό.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.