Κυριακάτικα μπριζολάκια
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπριζόλες χοιρινές λαιμού
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2φύλλα δάφνης
1φλ.κόκκινο κρασί
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
Χυμό 1 πορτοκαλιού
2κ.σ.balsamico
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1καρότο κομμένο σε λωρίδες
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το καρότο, τα φύλλα δάφνης, τη φλούδα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό ντομάτας και το ξύδι και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το φαγάκι μας. Σιγοβράζουμε 1 ώρα και 20 λεπτά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με πουρέ ή ρύζι και μπόλικη σαλτσούλα.