Loader

Κυριακάτικο χοιρινό με κόκαλο στη γάστρα

2013-09-01
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

01/09/13

Ένα καλοψημένο και ζουμερό κομμάτι χοιρινό στη γάστρα είναι πάντα καλοδεχούμενο Κυριακάτικο και όχι μόνο, γεύμα.

Τώρα που δροσίζει ο καιρός και δεν θα μας βαρύνει, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικά  

Για το κρέας:

1 ½ kg. χοιρινό με κόκαλο

1 ½ φλιτζάνι ζωμός κρέατος

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού soya sauce

2 κουταλιές της σούπας , ξύδι από λευκό κρασί

Χυμό 1 λεμονιού

1 κουταλια της σούπας Worcestershire sauce

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουταλιές του γλυκού, μουστάρδα, πικάντικη, αν θέλετε

Αλατοπίπερο

3 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα ή τα χτυπάμε στο multi αν τα προτιμάμε πολτοποιημένα. Βάζουμε το κρέας σε γυάλινο σκεύος και διασκορπίζουμε πάνω του τη μαρινάδα. Το καλύπτουμε με καπάκι ή διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας με τη μισή μαρινάδα και το 1 φλιτζάνι από το ζωμό,στη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 2 ώρες.

Βήμα 3

Όταν το κρέας μας , κοντεύει να γίνει , στραγγίζουμε καλά τη μαρινάδα και μεταφέρουμε τα υγρά της μαζί με το υπόλοιπο ζωμό σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά , μέχρι να αποκτήσουμε μια σάλτσα πηκτή και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Βήμα 4

Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και ραντίζοντας με μπόλικη από τη σάλτσα μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Την υπόλοιπη την βάζουμε σε ένα μπολάκι , στο τραπέζι για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.lanascooking.com/2013/04/09/marinated-pork-loin/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *