Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα
2015-06-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/7/15
Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα για το πιο διαφορετικό και συνάμα ενδιαφέρον πιάτο με φακές που έχετε δοκιμάσει.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
- 1 φλιτζάνι παντζαρόφυλλα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο multi μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κύμινο για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο για άλλο μισό λεπτό και ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνουμε τα παντζάρια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 4
Βάζουμε τον πουρέ φακής να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μείγμα παντζαριών. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και αν θέλουμε επιπλέον ελαιόλαδο.