Loader

Κόκκινη σούπα

2015-02-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/2/15

Κόκκινη σούπα για καυτή απόλαυση και εκ των έσω. Μην ξεχαστείτε, σε 2 ημέρες είναι η ημέρα του έρωτα.

redsoup (5)redsoup (2)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 5-6 μέτρια παντζάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό εστραγκόν
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τη γλυκοπατάτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα φυλάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να τα πολτοποιήσουμε στο multi ή το κάνουμε αμέσως με την ειδική ράβδο.

Βήμα 4

Βάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με κρουτόν, κρέμα γάλακτος, κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή ότι προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *