Κόκκινη ψαρόσουπα με κριθαράκι και τσίπουρο
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπακαλιάρος περίπου 600γρ.
1φλ.χυμός ντομάτας
2ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
4φλ.ζωμός από το ψάρι που έβρασε
Λάδι
Αλατοπίπερο
1καρότο μεγάλο τριμμένο
1κολοκυθάκι τριμμένο
1/3φλ.τσίπουρο
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1κ.γλ.μπούκοβο
2φύλλα δάφνης
1φλ.κριθαράκι, κατά προτίμηση σπιτικό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό το ψάρι για 20-25 λεπτά. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ψάρι και 4 φλιτζάνια από το ζωμό στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου. Σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, το χυμό ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε όσα λεπτά λέει η συσκευασία, περίπου 10. Καθαρίζουμε το ψάρι από τα αγκάθια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια. Το μεταφέρουμε στη σούπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.