Κόκκινο λάχανο ζεστή σαλάτα
2013-06-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.κόκκινο λάχανο ψιλ/νο
1μήλο κόκκινο τριμμένο
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μπαχάρι
1/2κ.γλ.καστανή ζάχαρη
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
2κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το λάχανο 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μήλο και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά σβήνουμε με το ξύδι. Αφήνουμε να σιγοαχνιστεί , περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, την ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-6 λεπτά ακόμα σε σιγανή φωτιά. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε το λάχανο σαν ζεστή σαλάτα ή συνοδευτικό ψητού κρέατος.