Loader

Κόκκινο λάχανο σαλάτα με κοτόπουλο και ρόδι

2013-11-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

22/11/13

Ας μην επαναλαμβάνομαι. Friday and Ι’m in Love και πάλι! Μου αρέσει που απορώ πότε φτάσαμε σχεδόν στα Χριστούγεννα όταν μέχρι να πω καλή εβδομάδα, χαίρομαι για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Το καλό είναι ότι εξακολουθώ και χαίρομαι ακόμα (και πάντα αν με ρωτήσετε) όταν έρχεται Παρασκευή. Σαν παιδάκι που θα χαλαρώσει από το σχολείο. Σαν σκύλος που θα έχει τα αφεντικά του περισσότερες ώρες σπίτι. Σαν κάθε Παρασκευή να είναι μια μικρή γιορτή. Και θα σας εξομολογηθώ κάτι, ελπίζω να μείνει μεταξύ μας. Είναι γιορτή από τότε που γνώρισα τον καλό μου. Ακόμα και αν περνάμε πολλές πολλές ώρες μαζί τις καθημερινές, ακόμα κι αν δεν περνάει μεσημεριανό γεύμα που θα φάμε χώρια , ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει σχεδόν 4 χρόνια, για μένα κάθε Σαββατοκύριακο είναι γιορτή! Είναι γιορτή δικιά μου, δικιά του και του σκύλου μας , ενδο- οικογενειακές καταστάσεις 😉

Και για να μην αποκλίνουμε από το ζήτημα μας, γιορτινές σαλατούλες και συνεχίζουμε δυναμικά αν το έχετε προσέξει. Ένα μήνα πριν το πρώτο εορταστικό τραπέζι, εμείς έχουμε σχεδόν αποφασίσει με ποια σαλάτα θα εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας. Εσείς;

Σήμερα κόκκινο λάχανο σαλάτα με κοτόπουλο και ρόδι ή αν θέλετε με τη γαλοπούλα που θα μείνει!

Συστατικά  

 

1 φλιτζάνι κοτόπουλο που έμεινε ή γαλοπούλα, ψαχνό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1 αντίβ, ψιλοκομμένο

½ ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια (έμπνευση της τελευταίας στιγμής)

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας σπόρια ροδιού

1 ½ κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού μαγιονέζα (εγώ έβαλα Light)

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη

1/3 της κουταλιάς του γλυκού γλυκάνισος

Αλατοπίπερο

Χυμός ½ λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα ,αν χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μαυροκόκουκι ή παπαρουνόσπορος ή σουσάμι ή κουκουνάρι ή καρύδια ή ότι καρπό θέλουμε

½ κουταλιά του γλυκού κρεμμύδι σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο κατά βούληση, το λάδι, τον γλυκάνισο και τη σκόνη κρεμμυδιού. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ξανανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε βαθύ σκεύος βάζουμε το κόκκινο λάχανο, το μήλο,το αντίβ, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα σπόρια ροδιού.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το μείγμα κοτόπουλου με τα φρέσκα λαχανικά και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο μισή ώρα με μια ώρα πριν σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.kalynskitchen.com/2008/09/south-beach-suggestions-south-beach.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *