Κόκκινο ριζότο με κολοκύθα και ανθότυρο
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/1/15
Κόκκινο ριζότο με κολοκύθα και ανθότυρο. Ένα διαφορετικό ριζότο απ’ όσα έχουμε συνηθίσει που θα εντυπωσιάσει στα σίγουρα.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζάνια κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2/3 του φλιτζανιού κόκκινο ρύζι
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας chives ή ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δενδρολίβανο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας και συμπληρώνοντας κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει, περίπου 30-35 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ανθότυρο.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας από πάνω τα chives ή τα φρέσκα κρεμμύδια και ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο ή τριμμένη παρμεζάνα.