Loader

Κόκκινο ριζότο με κολοκύθα και ανθότυρο

2014-12-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/1/15

Κόκκινο ριζότο με κολοκύθα και ανθότυρο. Ένα διαφορετικό ριζότο απ’ όσα έχουμε συνηθίσει που θα εντυπωσιάσει στα σίγουρα.

kokkinorizoto (1) kokkinorizoto (2)

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2/3 του φλιτζανιού κόκκινο ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας chives ή ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δενδρολίβανο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας και συμπληρώνοντας κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει, περίπου 30-35 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ανθότυρο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας από πάνω τα chives ή τα φρέσκα κρεμμύδια και ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο ή τριμμένη παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *