Κόκορας κρασάτος της Ζαννέτ
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κόκοράς κομμένος σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
2φύλλα δάφνης
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
1λίτρο ζωμός
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και τηρούμε τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής μας. Εναλλακτικά σοτάρουμε με λάδι τις μερίδες από τον κόκορα σε φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα,τα φύλλα από το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό ζεστό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μακαρόνια της αρεσκείας σας ή φρέσκιες τηγανητές πατάτες.