Κόκορας στη γάστρα με ρύζι και ξερά φρούτα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
- Έτοιμο σε: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1Κόκορας κομμένος σε μερίδες
2 ½ φλ.ρύζι νυχάκι
10βερίκοκα ξεράψιλ/να
1/3φλ.σταφίδες ξανθές
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.βούτυρο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1κ.γλ.κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Προσθέτουμε το 1/3 από το ζωμό και μόλις το απορροφήσει ελαφρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη γάστρα. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και ραντίζουμε με λαδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά για να πάρει και χρώμα.