Κόκο μπλόκο και διακοπές
2015-08-06- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 2:25 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/8/15
Κόκο μπλόκο και διακοπές γιατί είναι οι πιο απίστευτες γλυκές μπάρες που έχω εμπνευστεί φέτος, με τα πιο απίθανα υλικά και τώρα το μόνο που ονειρεύομαι είναι διακοπές. Με αυτή την ανάρτηση σας χαιρετώ για μερικές μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στα πάτρια εδάφη του άντρα μου φέτος. Έφτασα πλέον σε αυτό το σημείο της χρονιάς όπου, όπως και κάθε χρόνο, καταλαβαίνω ότι το κορμί μου και το πνεύμα μου δεν συμβαδίζουν. Ήρθε η ώρα και ανασύνταξη δυνάμεων, αποφόρτιση από όλη την χρονιά και αναδιοργάνωση. Ελπίζω να περάσετε καλά, όπου και ότι και αν κάνετε. Να το απολαύσετε μαζί με αγαπημένους ανθρώπους και να εκτιμήσετε περισσότερο τις μικρές χαρές της ζωής που δεν έχουν τοποθεσία, ώρα ή πρόγραμμα. Καλές διακοπές σε όλους και σύντομα πάλι κοντά σας!
Συστατικά
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 αυγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 120gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200gr. σοκολάτα της αρεσκείας μας, χοντροκομμένη (κουβερτούρα, πραλίνα, γάλακτος)
- 200gr. άλειμμα με γεύση καρύδα ή πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και τη βανίλια και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο, το baking, το αλάτι και τέλος το αλεύρι.
Βήμα 3
Μόλις ομογενοποιηθούν κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ή ότι φόρμα προτιμάμε, στρωμένη με λαδόκολλα και ελαφρά βουτυρωμένη.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή με λίγα υγρά.
Βήμα 5
Το αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε το άλειμμα καρύδας ή την πραλίνα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.