Κότσι με μπαχαρικά στη σακούλα
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
24/12/14
Μπορεί να μην έχει μέλι, αλλά το κρέας μας πραγματικά θα μελώσει. Κότσι με μπαχαρικά στη σακούλα για το ρεβεγιόν μας ή το μεσημεριάτικο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Συστατικά
1 κότσι χοιρινό περίπου 1200-1400gr.
Για τη μαρινάδα:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
Χυμό από 2 limes
Χυμό από 1 λεμόνι
½ κουταλιά του γλυκού ξερό εστραγκόν
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτή το κρέας που έχουμε τοποθετήσει είτε σε μπολ με καπάκι ή σε μεγάλο σακουλάκι τροφίμων. Ανακινούμε να πάει παντού η μαρινάδα και το φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή όσο περισσότερο μπορούμε. Και στις δυο περιπτώσεις το ανακινούμε κατά διαστήματα.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε σακούλα ψησίματος μαζί με τα υγρά της μαρινάδας, την κλείνουμε καλά , την τρυπάμε σε ένα σημείο και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα ταψί. Ψήνουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, περίπου 1 ½ ώρα στους 190C.
Βήμα 3
Σερβίρουμε το κότσι με σάλτσα από τα υγρά της σακούλας και συνοδευτικό της επιλογής μας.