Λαδερές μπάμιες με ρύζι στο φούρνο
2015-10-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
14/10/15
Λαδερές μπάμιες με ρύζι στο φούρνο ωραίο,απλό και υγιεινό. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, τυρί φέτα ή σκέτο!
Συστατικά
- ½ κιλό μπάμιες καθαρισμένες
- ½ φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρέσκια ντομάτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο ή ½ σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Μια πρέζα κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο φλιτζάνι νερό ή ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο multi μαζί με τη φρέσκια ντομάτα. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε και το αφήνουμε να γυαλίσει, ανακατεύοντας.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας, τον μαϊντανό, το κύμινο, τη ζάχαρη, το ginger, την πάπρικα, την κανέλα και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τις μπάμιες και το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε προσεχτικά σε ταψί. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και άλλα 20 χωρίς αυτό. Ελέγχουμε τα υγρά του σκεύους και αν έχει στεγνώσει ,συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νερό ή ζωμό.
Βήμα 4
Το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.