Loader

Λαζάνια με κόκκινη σάλτσα ψευτο pesto και γαλοπούλα μαρινάτη

2014-11-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/11/14

 Λαζάνια με κόκκινη σάλτσα ψευτο pesto και γαλοπούλα μαρινάτη. Νόστιμο πιάτο για σήμερα Πέμπτη, όπως και κάθε μέρα για όσους μας παρακολουθούν. Εντυπωσιακό, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

lazaniaturkeypesto (4) lazaniaturkeypesto (5)

Συστατικά  

150gr. Λαζάνια ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

 Για το pesto (1 φλιτζάνι):

1/3 του φλιτζανιού τοματοπελτές

¼ του φλιτζανιού νερό

Αλατοπίπερο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Μια πρέζα τσίλι σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο ή ότι προτιμάμε

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 κουταλιά της σούπας worcestershire sauce

1/3 του φλιτζανιού κουκουνάρι

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός

Για τη γαλοπούλα:

250gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο ή ότι προτιμάμε

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός

αλατοπίπερο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για 3-4 ημέρες. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ζυμαρικά, σαν ντιπ ή σάλτσα για πίτσα.

Βήμα 2

Για τη γαλοπούλα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη γαλοπούλα και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά και φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας 12-14 λεπτά ή όσο προτιμάμε.

Βήμα 4

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10-12 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Ακουμπάμε το ίδιο σκεύος πάνω στο ζεστό σβηστό μάτι και ρίχνουμε το 1/3 από το pesto, τα ζυμαρικά και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 2-3 λεπτά.

Βήμα 5

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ακουμπάμε πάνω ή δίπλα τη γαλοπούλα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *