Loader

Λαζάνια με προσούτο στο φούρνο

2013-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1/2πακ.λαζάνια (σπαγγέτι,όχι τα φύλλα )
Λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2φλ.χυμό ντομάτας
1δαφνόφυλλο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
2αυγά
1φλ.πλήρες γάλα
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
10φέτες προσούτο κομμένες σε λωρίδες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Βγάζουμε το δαφνόφυλλο και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα λαζάνια και το προσούτο. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στα ζυμαρικά μας. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *