Loader

Λαχανάκια με λιαστή ντομάτα και ζαμπόν

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ *Αν δεν τα φάμε όλα , την επόμενη τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε όσα αυγά χρειάζεται ανάλογα με την ποσότητα που έχει περισσέψει και περιχύνουμε με αυτά το φαγάκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά και έχουμε μια πεντανόστιμη φριτάτα.

Συστατικά  

1/2κιλό λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα
Λάδι
2κ.βούτυρο
1μεγάλο καρότο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2κ.γλ.μπούκοβο
Αλατοπίπερο
150γρ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1/2κ.γλ.θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν λίγο τα κρεμμυδάκια, ποσθέτουμε τα λαχανάκια κομμένα στη μέση, τις λιαστές ντομάτες, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 3-4 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *