Loader

Λαχανοκεφτέδες

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

2φλ.λάχανο τριμμένο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2κ.σ.άνηθος ψιλ/νος
1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το σωτάρισμα
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δύσμος
1/2κιλό αλεύρι
2αυγά
1κ.γλ.μαγιά σκόνη
300γρ.φέτα θρυμματισμένη
1/2κ.γλ.ζάχαρη
Λίγο χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το λάχανο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Μέσα στη λακκούβα ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, τη μαγιά, τον δυόσμο και τον άνηθο, το αλατοπίπερο, τη φέτα , το μείγμα λάχανου και λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και ένα αποκτήσουμε ένα ρευστό χυλό που δεν κολλάει στο κουτάλι. Τηγανίζουμε τους λαχανοκεφτέδες σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει τα πολλά λάδια και τουε σερβίρουμε ζεστούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *