Λαχανοπρασόρυζο με φτερούγες
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φλ.λάχανο ψιλ/νο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
4κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1καρότο μεγάλο τριμμένο
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.γλ.πάπρικα
1πρέζα ζάχαρη
2φλ.χυμός ντομάτας
1/2κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1νερόπότηρο ρύζι γλασέ
Χυμό από 1 λεμόνι
Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά προσθέτουμε τις φτερούγες. Αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την ζάχαρη και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νεράκι αν χρειάζεται και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.