Loader

Λαχανοσαλάτα με thai style dressing

2014-05-21
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/5/14

Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα. Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα που δεν είναι και λίγοι! Χρόνια πολλά και στον μπαμπά μου βέβαια, γιατί μέσα από αυτό το site υπάρχουν στιγμές που νιώθω σαν tv persona που μπορούν να αναφέρονται σε κάθε ευκαιρία σε φίλους ή συγγενείς , είτε έχουμε απορία είτε όχι. Εμείς ετοιμάζουμε για σήμερα λαχανοσαλάτα με thai style dressing, στα πολύ γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για επισκέψεις. Είναι μήνας γιορτών και γενεθλίων, δεν είπαμε;

thaipeanutlimesld (1) thaipeanutlimesld (3)

 

Συστατικά  

Για τη σαλάτα:

2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο

4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1-2 καρότα τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές σουσάμι, καβουρδισμένο

Για το dressing:

1 ½ κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού ρυζόξιδο ή μηλόξιδο

1 κουταλιά του γλυκού Soya sauce

½  κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο

1 ½ κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο

Χυμός από 1 Lime

¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή όσο αντέχουμε

1 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε τη φύτρα αν θέλουμε πιο ελαφριά γεύση)

1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Για το dressing: Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά.

Βήμα 3

Για το σερβίρισμα: Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και την βάζουμε στο ψυγείο από μισή ώρα ως και όλο το βράδυ.

Βήμα 4

Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και διασκορπίζουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *