Λαχανόπιτα με φέτα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόση σπιτικό φύλλο για πίτες (2φύλλα)
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό λάχανο ψιλ/νο
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
3καρότα τριμμένα
1 ½ φλ.φέτα θρυμματισμένη
1κ.γλ.μπούκοβο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάχανο με ελάχιστο νερό σε κατσαρόλα και το αχνίζουμε να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτουμε λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, αλατοπίπερο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και λαδώνουμε ένα ταψί μακρόστενο. Απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Το αλείφουμε με το αυγό και χαράσουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.