Loader

Λαχανόρυζο με ούζο

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.μπούκοβο

2φύλλα δάφνης

1 ½ φλ.ρύζι γλασέ

1φλ.χυμός ντομάτας

1/3φλ.ούζο

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1κ.γλ.μπαχάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και αχνίζουμε το λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το κύμινο και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το ρύζι και λίγο ακόμα χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά Κλείνουμε το μάτι, τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *