Λαχανόσουπα με παντζάρια
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.λάχανο κόκκινο ψιλ/νο
2καρότα τριμμένα
3παντζάρια κομμένα σε κύβους
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2φλ.χυμός ντομάτας
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1 ½ lt ζωμό λαχανικών
Κρουτόν για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικα κρουτόν.