Λεμονάκια τουρσί
2013-07-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Λεμόνια αράντιστα
Αλάτι χοντρό
Βραστό νερό
Χυμό 1 λεμονιού
Αποξηραμένα σπόρια κόκκινης πιπεριάς ή μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χαράζουμε τα λεμονάκια και τα γεμίζουμε προσεχτικά με χοντρό αλάτι, χωρίς να κοπούν. Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τους ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και τους σπόρους της πιπεριάς. Γεμίζουμε το βάζο με βραστό νερό μέχρι επάνω και το κλείνουμε πολύ σφιχτά. Το διατηρούμε σε ζεστό μέρος για 4 εβδομάδες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Αν μέχρι τότε δούμε ένα λεπτό άσπρο στρώμα στην επιφάνεια το αφαιρούμε με ένα κουταλάκι. Μπορούμε να βάλουμε τα λεμονάκια μας σε σούπες ή οποιοδήποτε φαγητό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε λεμονάτη γεύση.