Λεμονάτες φακές με σπανάκι
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.φακές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
5σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Χυμός 1 λεμονιού
1λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
3φύλλα δάφνης
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κ.σ.κύμινο
1κ.γλ.κόλιαντρος
1κ.σ.ρίγανη
1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φακές και το ζωμό ή το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα μας αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.