Λεμονάτη γαλοπούλα με ελιές
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπούτι και 2 φτερά γαλοπούλας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό λεμονιού
1κ.γλ.ρίγανη
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
5-6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατασαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ελιές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τη σαλτσούλα του μαζί με πουρέ ή ρυζάκι.