Loader

Λεμονάτη γαλοπούλα με ελιές

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

1μπούτι και 2 φτερά γαλοπούλας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό λεμονιού

1κ.γλ.ρίγανη
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
5-6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατασαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ελιές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τη σαλτσούλα του μαζί με πουρέ ή ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *