Λεμονάτη φασολάδα
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός λεμονιού
1/2ματσάκι σέλινο
2καρότα
1κρεμμύδι
2πιπεριές τσίλι
1κ.γλ.ρίγανη
2σκελ.σκόρδo
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στη χύτρα και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής μας. Εναλλακτικά βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό και τα βράζουμε 30 λεπτά από την πρώτη βράση. Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι , τα καρότα και το σέλινο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε 1 ώρα ακόμα. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή και προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού αν θέλουμε.