Λεμονάτη light γαλοπούλα με κριθαράκι ολικής άλεσης
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπούτια γαλοπούλας
Λάδι
Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου
2/3φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης
Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό και το αχνίζουμε. Μόλις αρχίζει να το απορροφάει ρίχνουμε τα μπούτια και αχνίζουμε και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ελάχιστο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί όσο λέει στις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 14 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί λίγο. Ραντίζουμε με λάδι. Βάζουμε από 1 μπουτάκι στο πιάτο μαζί με κουταλιές από το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα για να σερβίρουμε.