Λεμονάτο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε άλμη
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ
1λίτρο νερό
2κ.σ.αλάτι χοντρό
1κ.γλ.ζάχαρη καστανή
4σκελ.σκόρδο ολοκληρες καθαρισμένες
1κ.σ.θυμάρι
1κ.γλ.δενδρολίβανο
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.μάυρο πιπέρι σε κόκκους
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
100γρ.βούτυρο
1κ.σ.balsamico
2κ.σ.σταφίδες
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 λεμονιών
1κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την άλμη να καλύψει καλά το κρέας. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το balsamico. Mόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σαλτσούλα.