Λεμονάτο κοτόπουλο με αγκινάρες
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
10πάτοι αγκινάρας (κατ/νοι)
1κ.σ.θυμάρι
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Χυμό 2λεμονιών
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις αγκινάρες και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.