Λεμονάτο κοτόπουλο με ανθότυρο
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2στήθη κοτόπουλου
Λάδι
200γρ.γιαούρτι
2κ.σ.μουστάρδα
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
2κ.σ.γάλα
150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα , τη μουστάρδα και το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε τινάξει από τη μαρινάδα. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1φλιτζάνι χλιαρό νερό ή ζωμό και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και το ανθότυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.