Λεμονάτο μοσχάρι με ξερά βερίκοκα
2016-04-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/4/16
Λεμονάτο μοσχάρι με ξερά βερίκοκα και όσο κι αν με «τσίγκλισε» ο άντρας μου δεν του αποκάλυψα το μυστικό υλικό. Το υλικό που γλυκαίνει και «δένει» τη σάλτσα τόσο όμορφα που θες να την φας με το κουτάλι. Τα ξερά βερίκοκα δηλαδή που από σήμερα θα πάψετε να τα τρώτε μόνο σαν σνακ. Εγώ πάντως τη σάλτσα, το ομολογώ, την έφαγα με το κουτάλι. Εσείς αν δεν αντέχετε, βουτήξτε και το ψωμάκι σας.
Συστατικά
- 800gr. – 1 kg. μοσχάρι μπούτι ή ποντίκι κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¾ του φλιτζανιού ξερά βερίκοκα
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 ½ λίτρο ζωμός βοδινού
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το καγιέν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το gonger και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και τα βερίκοκα και κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα , μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι, σαλάτα ή ότι άλλο προτιμάμε.