Λευκά σπαράγγια με καραμέλα σόγιας
2015-05-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/5/15
Λευκά σπαράγγια με καραμέλα σόγιας για καλοφαγάδες με απαιτήσεις!
Συστατικά
Για τα σπαράγγια:
½ κιλό λευκά σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
Για την καραμέλα σόγιας:
¼ του φλιτζανιού μέλι
¼ του φλιτζανιού νερό
½ σκελίδα σκόρδο
2 λεπτές φετούλες ginger
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα σπαράγγια: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σπαράγγια στα 2. Τα ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 14-16 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα καταβρέχουμε με μπόλικο κρύο νερό και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το ginger να τηγανιστούν χωρίς να μαυρίσουν. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, ανακατεύουμε προσεχτικά και κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Τα κρατάμε στην άκρη να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 3
Για την καραμέλα σόγιας: Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το μέλι, το νερό, το σκόρδο και το ginger και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο 1/3 της αρχικής, περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τη σόγια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
Το αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα και αφαιρούμε το σκόρδο και το ginger. Για το σερβίρισμα ακουμπάμε τα σπαράγγια σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με την καραμέλα.