Λευκή σαγκρία με πεπόνι και αγγούρι
2015-09-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/9/15
Χαλαρώστε με μια όχι και τόσο γλυκιά παραλλαγή της γνωστής μας σαγκριάς (ή σαγκρίας, πάντα μπερδεύομαι). Λευκή σαγκρία με πεπόνι και αγγούρι, άκρως εποχιακή και ανάλαφρη.
Συστατικά
- 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- ½ lime κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μέντας
- Σόδα ή ανθρακούχο νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα το κρασί, το αγγούρι, το πεπόνι και την μέντα και φυλάμε στο ψυγείο 2-4 ώρες.
Βήμα 2
Αφαιρούμε αν θέλουμε τη μέντα και μοιράζουμε σε ποτήρια με μπόλικο πάγο. Γεμίζουμε το υπόλοιπο του ποτηριού με σόδα ή ανθρακούχο νερό και σερβίρουμε.