Λευκό μπριαμ και ψάρια με λαδολέμονο κάππαρης
2016-01-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
12/1/16
. Ένα τύπου αλα πολίτα με έντονη μυρωδιά άνηθου και μέντας συνοδεία από ψάρι της επιλογής μας, ψημένο στο φούρνο, στο γκριλ, στα κάρβουνα με ένα λαδολέμονο διαφορετικό. Μοσχομύρισε ο τόπος και μου τρέχουνε τα σάλια.
Συστατικά
Ψάρια της επιλογής μας
Για το λαδολέμονο:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού κάππαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λευκό μπριαμ:
2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι αρακάς
4-5 καρδιές αγκινάρας
3 καρότα κομμένα σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
1/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το λαδολέμονο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Αν είναι πολύ ρευστό συμπληρώνουμε λίγο νερό. Το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Για το λευκό μπριαμ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, ελέγχοντας στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ρίχνουμε τα μυρωδικά , ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα ψάρια ψημένα όπως προτιμάμε, μαζί με το λαδολέμονο κάππαρης και δίπλα το λευκό μπριαμ.