Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι
2015-02-08- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
12/2/15
Λουκάνικα με αφρώδες κρασί και μέλι για ένα γρήγορο τσίκνισμα με μια δόση gourmet και λίγο από το πνεύμα της γιορτής των ερωτευμένων που πλησιάζει.
Συστατικά
- 500gr. Λουκάνικο χοιρινό χοντρό, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 250ml αφρώδης οίνος
- ½ κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι ακουμπάμε τα κομμάτια του λουκάνικου και ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο. Το βάζουμε να πάρει βράση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ.
Βήμα 2
Κατεβάζουμε από το μάτι και ραντίζουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ρίχνουμε λίγο λάδι και όσο μαϊντανό μας αρέσει για να σερβίρουμε.