Λουκάνικα φασουλονταβάς
2013-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
400γρ.λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
1κ.γλ.πάπρικα
4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μαλακώσουν χωρίς να βράσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα να σωταριστούν και αυτά λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα φασόλια, το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτας,αλατοπίπερο και την πάπρικα και συμπληρώνουμε από το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά περίπου και μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.