Λουκανικόπιτα με χόρτα
2013-06-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.φύλλο κρούστας για πίτες
1/2κιλό χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
Λάδι
1κιλό χόρτα διάφορα
Αλατοπίπερο
2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
1κρεμμύδι
2σκελ.σκόρδο
2αυγά χτυπημένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Αχνίζουμε λίγο τα χόρτα , τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο multi και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι φαρδύ και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα χόρτα ελαφρώς κομμένα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και στο τελευταίο γυρίζουμε ότι περισσεύει όμορφα προς τα μέσα. Το αλείφουμε με λίγο λάδι ανακατεμένο με νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.