Λουκανικόπιτα σε φόρμα της Ζαννέτ
2013-06-19- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτας
Λάδι
Πιπέρι
1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο
6λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1αυγό χτυπημένο
1/3φλ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και απλώνουμεμέσα το φύλλο να εξέχει από τις μεγάλες πλευρές. Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, την ντομάτα και το πιπέρι και μεταφέρουμε αυτό το μείγμα μέσα στο φύλλο. Το κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές και το πιέζουμε να πάρει το σχήμα της φόρμας. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.