Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ρύζι
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1μαρούλι χοντροκομμένο
1/2ματσάκι άνιθος
1/2ματσάκι μαιντανός
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 1/2λίτρο ζωμός λαχανικών
2αυγά
Χυμός λεμονιού
1/3φλ.ρύζι γλασέ
1κ.γλ.κορν φλάουρ
3κρεμμυδάκια φρέσκα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τον άνιθο, τον μαιντανό, τα μανιτάρια και το μαρούλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τα αυγά, όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει, το κορν φλάουρ και λίγο από το ζωμό της σούπας και το ρίχνουμε στη μαγειρίτσα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.