Loader

Μαγειρευτός παστός μπακαλιάρος λουκούμι

2014-03-22
  • Μερίδες: 3-4 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

22/3/14

Μαγειρευτός παστός μπακαλιάρος λουκούμι, όνομα και πράγμα! Με μέλι και ξερά δαμάσκηνα που δίνουν μια απίστευτη γλυκύτητα στο φαγητό. Δοκιμάστε το εναλλακτικά από τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού και θα τον ξανακάνετε πολύ σύντομα, σας το εγγυώμαι.

mpakaliarosloukoumi (2) mpakaliarosloukoumi (6)

Συστατικά

  • 600gr. ξαλμυρισμένος παστός μπακαλιάρος
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα ή 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3-4 πιπεριές Φλωρίνης ή jalapeno, διάφορα χρώματα, ολόκληρες
  • 10 ξερά δαμάσκηνα
  • Από 1 κουταλιά της σούπας σέλινο, φρέσκια ρίγανη, μαϊντανός, όλα ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τον μπακαλιάρο με μπόλικο νερό το σκόρδο και τη δάφνη να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τον αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα τον σουρώνουμε και τον ξεψαχνίζουμε τελείως από κόκκαλα. Πετάμε τη δάφνη και το σκόρδο.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και ρίχνουμε τον πελτέ, το μέλι και 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με μπόλικο ζουμάκι από το σκεύος, μόνο του ή με κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με εξτρά αλατοπίπερο, αν και το αλάτι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί, ενώ το πιπέρι του πάει απίστευτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *