Μακαρονάδα κολοκύθι με pesto και ροδάκινα
2014-08-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
27/8/14
Μακαρονάδα κολοκύθι με pesto και ροδάκινα συνδυάσαμε στο πιάτο μας και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Αυτός είναι ο λόγος που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν σας μύησα στο pesto, ήρθε η ώρα να σας πείσω, πως τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν με χιλιάδες τρόπους. Προλαβαίνουμε ακόμα κάποια καλοκαιρινά φρουτάκια, γιατί από χειμώνα, το μήλο, η μπανάνα και το αχλάδι θα πάει σύννεφο. Όχι ότι δεν θα βρούμε και εκεί, ωραίες ιδέες. Το ZannetCooks επέστρεψε ανανεωμένο από τις διακοπές.
Συστατικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 ώριμα ροδάκινα
Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το pesto (1/2 φλιτζάνι):
½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου
½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για το pesto και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Αν το θέλουμε πιο αραιό συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι, χυμό λεμονιού ή λεμόνι. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη ή τα κόβουμε όσο πιο λεπτά και μακρόστενα μπορούμε ή τα κάνουμε σαν ζυμαρικά με ειδικό μηχάνημα (spiral slicer). Τα ανακατεύουμε με το pesto και τα μοιράζουμε σε πιάτα.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε από πάνω τα ροδάκινα, κομμένα όπως μας αρέσουν (κυβάκια, φέτες κ.λ.π.) και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται σκέτο ή με γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό κάποιου ψητού κρέατος ή ψαριού.