Loader

Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες

2015-05-05
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

5/5/15

Μακαρονάδα με μύδια και γαρίδες σερβίρουμε σήμερα με άκρως ανοιξιάτικη διάθεση.

diabolopasta (1) diabolopasta (5)

Συστατικά

  • 400gr.γαρίδες καθαρισμένες, μέτριες ή μεγάλες
  • 200gr. Μυδόψιχα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • ½ - 1 ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη, ανάλογα πόσο αντέχουμε
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 450gr.ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ , την ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε τα ξερά μυρωδικά και τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες και συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νερό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10-12 λεπτά ή τα μαγειρεύουμε ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ρίχνουμε κατόπιν στη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *