Loader

Μακαρονάδα με φρούτα της θάλασσας

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

400γρ.ανάμικτα κατ/να θαλασσινά

300γρ.σπαγγέτι Νο6

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/3από το ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο

1/3φλ.ούζο

2ντομάτες μεγάλες τριμμένες

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 1/2κιλό (όλα μαζί) γαρίδες καθαρισμένες, μύδια, πλοκάμι χταποδιού ή ότι άλλο προτιμάτε, προβρασμένα Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με τα κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα θαλασσινά και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 6-7 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *