Μαλακά μπισκότα σοκολάτας
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.κουβερτούρα και άλλα 80γρ.κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1/4κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
40γρ.βούτυρο φρέσκο
2αυγά
120γρ.ζάχαρη
60γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 200γρ.κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Ενσωματώνουμε το μείγμα αυγού με το μείγμα αλευριού και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ξανά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού τα οποία αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.