Loader

Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ

2014-07-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/7/14

Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ και ντοματίνια για σήμερα Δευτέρα. Ένα πιάτο που αγαπώ σε διάφορες μικρές ή μεγάλες παραλλαγές μιας τόσο τα μανιτάρια όσο και το κάρυ, είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Μην σας ανησυχούν τα μπαχαρικά, τώρα που είναι κατακαλόκαιρο. Η δοσολογία είναι ακριβώς μετρημένη για επιτυχές και ευτυχές για το στομάχι μας αποτέλεσμα. Γιατί στο ZannetCooks δεν σας αφήνουμε τίποτα κρυφό!

currymushrooms (1) currymushrooms (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • ¾ της κουταλιάς του γλυκού garam masala
  • 2/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή ότι ντοματίνια θέλουμε)
  • ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα ½ λεμονιού
  • Αλάτι
  • Σουσάμι καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι, το ginger και τον κόλιανδρο για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 12-14 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με καβουρδισμένο σουσάμι, σκέτο ή με κάποιο ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *