Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ
2014-07-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
21/7/14
Μανιτάρια με ελαφριά σάλτσα κάρυ και ντοματίνια για σήμερα Δευτέρα. Ένα πιάτο που αγαπώ σε διάφορες μικρές ή μεγάλες παραλλαγές μιας τόσο τα μανιτάρια όσο και το κάρυ, είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Μην σας ανησυχούν τα μπαχαρικά, τώρα που είναι κατακαλόκαιρο. Η δοσολογία είναι ακριβώς μετρημένη για επιτυχές και ευτυχές για το στομάχι μας αποτέλεσμα. Γιατί στο ZannetCooks δεν σας αφήνουμε τίποτα κρυφό!
Συστατικά
- ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- ¾ της κουταλιάς του γλυκού garam masala
- 2/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ σκόνη
- 1 φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή ότι ντοματίνια θέλουμε)
- ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξύσμα ½ λεμονιού
- Αλάτι
- Σουσάμι καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι, το ginger και τον κόλιανδρο για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 12-14 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με καβουρδισμένο σουσάμι, σκέτο ή με κάποιο ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.