Μανιταρόπιτα γυμνή
2013-07-27- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3αυγά
250γρ.φέτα θρυμματισμένη
1φλ.γκούντα τριμμένη
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1 ½ φλ.σιμιγδάλι ψιλό
200γρ.γιαούρτι
1/2φλ. γάλα και λίγο ακόμα για το τελείωμα
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τα τυριά, το αλατοπίπερο και τον άνιθο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα από τα σοταρισμένα υλικά μου. Ανακατεύω καλά και τα μεταφέρω σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα. Χτυπάμε το 3ο αυγό με 1κ.σ.γάλα και τα περιχύνουμε στην πίτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.