Μανιταρόπιτα με λαχανικά
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φύλλα σφολιάτα
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/3φλ.μαιντανός ψιλ/νος
1πορτοκαλί, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλ/νη
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1καρότο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.γκούντα και ρεγκάτο τριμμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό σε σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές ,το καρότο, το κρεμμύδι και τον μαιντανό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 5-6 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά ελαφρώς χλιαρά και από πάνω διασκορπίζουμε τα τυριά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κα κλείνουμε προς τα μέσα όμορφα ότι περισσεύει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ρόδισει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.